Mirë se vini

Ne udhëhiqemi dhe kontribuojmë në përmirësimin, sigurinë në kujdesin e pacientit duke i informuar, mbështetjen dhe ndikimin e organizatave dhe njerëzit që punojnë në sektorin e shëndetësisë.

Në disa çështje në jetën tonë, ne të gjithë do të jemi pacient. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të gjithë të jemi të njoftuar me praktikat e përditshme që mund të përmirësojnë sigurinë e pacientit.

Shoqata Kosovare Për Sigurinë e Pacientit

Pacientë dhe familje, me ndihmën e juaj ne kujdesemi për të siguruar që çdo pacient të ruhet nga lëndimet serioze. Ne duam t'ju shërojmë, e jo t'ju lëndojmë.

Vizioni
Krijimi i një mjedisi ku pacientët dhe ata që kujdesen për ta, janë të lirë nga çdo rrezik.
Misioni
Parandalimi i gabimeve të kujdesit shëndetësor, dhe eliminimi ose zbutja e dëmtimit të pacientit të shkaktuar nga gabimet e kujdesit shëndetësor.

Pyetje të mira për shëndet të mirë

Nuk do të ndiheni të nxituar apo të zënë ngushtë edhe në qoftë se nuk arrini të kuptoni diçka. Pyetja e juaj duhet të përsëritet duke lutur mjekun apo ofruesin e kujdesit shëndetësor për sqarim.

Pyet mjekun
Mbështet punën tonë
Si një organizatë jo-fitimprurëse, ShKSP-ja është mirënjohës ndaj donatorëve që japin për të mbështetur programet dhe hulumtimet tona.
>>>
Puno me ne
Ka shumë mundësi për organizatat për t'u bërë partner me ne për të çuar përpara misionin dhe domosdoshmërit strategjike për sigurinë e pacientit.
>>>
Na kontaktoni
Për të mësuar më shumë në lidhje me Shoqatën Kosovare Për Sigurinë e Pacientit, ju lutemi kontaktoni me ndonjë nga anëtar e ekipit tonë.
>>>

10 fakte mbi sigurinë e pacientit

Në disa vende, përqindja injeksioneve të dhëna me shiringa apo gjilpëra të ripërdorura pa sterilizimit është aq e lartë sa 70%. Kjo vë miliona njerëz në infeksione. Çdo vit, injeksionet e pasigurta shkaktojnë 1.3 milion vdekje, kryesisht për shkak të përhapjes së patogjeneve bloodborne të tilla si virusi hepatit B, virusi hepatit C dhe HIV-i.

10 faktet

Aktivitetet