Pyetni mjekun tuaj, infermieren ose ofruesit tjerë të kujdesit shëndetësor: 

 • Cili është problemi juaj kryesor? 
 • Çfarë duhet të bëni ju për vetën e tuaj? 
 • Pse është e rëndësishme për ju, që të bëhet ajo që kërkohet? 

Tri pyetjet do të ju ndihmojnë të kuptoni se si të ndiheni më mirë dhe më sigurt. 

Bërja e këtyre pyetjeve mund të ju ndihmojë: 

 • Të kujdeseni për shëndetin tuaj 
 • Të përgatiteni për testet mjekësore apo intervenim kirurgjik 
 • Të merrni ilaçet në mënyrën e drejtë 

Nuk do të ndiheni të nxituar apo të zënë ngushtë edhe në qoftë se nuk arrini të kuptoni diçka. Pyetja e juaj duhet të përsëritet duke lutur mjekun apo ofruesin e kujdesit shëndetësor për sqarim.