17 Shtator 2021 është Dita Botërore e Sigurisë së Pacientëve dhe një thirrje për solidaritet global dhe përpjekje të kombinuara në mbarë botën për të përmirësuar sigurinë e pacientit.

Njoftimi i Ditës Botërore të Sigurisë së Pacientëve 2021

         Gjatë sfidave të vazhdueshme të pandemisë COVID-19,janë duke u planifikuar nga OBSH për të vëzhguar dhe festuar Ditën në Shtator 2021. Shenja e nënshkrimit të fushatës globale është ndriçimi i monumenteve ikonike, monumenteve dhe vende publike në ngjyrën portokalli.

 

    OBSH u bën thirrje të gjithë aktorëve - qeverive, organizatave joqeveritare, organizatave profesionale, shoqërisë civile, organizatave të pacientëve, akademisë dhe instituteve kërkimore - t'i bashkohen fushatës globale duke ndriçuar monumentet portreti në portokalli, dhe duke organizuar aktivitete dhe ngjarje ndërkombëtare, kombëtare dhe lokale në dhe rreth 17 shtator 2021.